0598 432 007

urban@johnbreiderhellum.com

0
Geen producten...

Alma Pro L

Lammerdrinkautomaat

Gezonde lammerenopfok met de Alma Pro L

De Alma Pro L is een drinkautomaat die automatisch melk voert. Ook wordt de gezondheid van de lammeren gemonitord. Gedurende de hele dag wordt melk verstrekt met de juiste concentratie, de juiste temperatuur en in porties die afgestemd zijn op de individuele behoefte van de lammeren. Het is mogelijk om een individuele op- en afbouw te creëren voor de lammeren, hierdoor wordt de speendip geminimaliseerd en groeit een lam beter door na het spenen.

Door het grote gebruiksvriendelijke touchscreen kan er gemakkelijk gemonitord worden wat het drinkgedrag van de dieren is, maar ook hoe de gezondheid van de dieren verloopt. De opvallende dieren worden met kleuren aangegeven in het scherm, hierdoor is er veel overzicht over opvallende dieren

De automaat is uitgerust met dubbelstations. He is mogelijk om per automaat tot 4 dubbelstations te gaan, waardoor er 8 lammeren tegelijk in de stations kunnen drinken. Er kunnen dan maximaal 160 en met uitbreiding van een tweede ingebouwde boiler, 240 lammeren aan één automaat drinken

✓ Constante melkconcentratie en temperatuur

✓ Mogelijkheid tot een perfect geregelde op- en afbouw van de melkgift

✓ Meer inzicht met de optionele VitalControl

✓ Gezondheidscontrole

✓ Nooit koude melk aan de speen door rondpompsysteem

✓ Optioneel volledige functionaliteit en alarm op telefoon, tablet en PC

Waar krijgt u allemaal inzicht in?

Het systeem registreert wanneer een dier voor het laatst gedronken heeft, maar ook wat de drinksnelheid was. Deze gegevens geven inzicht in de gezondheid van het lam. Drinkt het slomer dan normaal, heeft het dier veel restmelk, of komt het te weinig naar het drinkstation? Dit lam komt op de attentielijst, waar door middel van kleuren wordt aangegeven of er actie moet worden ondernomen. Hierdoor kan u snel controleren, wat er met het dier aan de hand is. De gegevens van alle dieren samen zorgen zo voor een koppel- of kuddeoverzicht. Doordat dit inzichtelijk wordt gemaakt, kan de gezondheid van de groep beter gemonitord worden en kan er eerder actie ondernomen worden bij eventuele (groeps)problemen. Deze informatie is op elk moment toegankelijk via het vaste touchscreen en optioneel op elke plek, op telefoon, tablet en laptop via de mobiele koppeling.

Vital Control

Vital Control is een optioneel hulpmiddel om de gezondheid van de lammeren te monitoren. De slimme thermometer is in staat om de temperatuur van de dieren te koppelen aan de monitor van de drinkautomaat en aan uw managementsysteem. Aan de hand van de verzamelde gegevens stelt de VitalControl alarmlijsten op met daarin de dieren die zijn opgevallen. Het is ook mogelijk om de visuele beoordeling te verwerken in het systeem op basis van 3 kleuren. Rood, geel en groen. Denk hierbij aan de aard van de mest, luchtwegaandoeningen en algemene gezondheid. Door de lammeren op deze punten te beoordelen via de VitalControl is het mogelijk om deze waarnemingen om te zetten in bruikbare data.

Voorbeeld Vital Control

Het valt op dat lam met nummer 58 sloom oogt en de mest te dun is. De temperatuur van het lam is na meten met de VitalControl 40,1°C. In de VitalControl kan dan het volgende aangegeven:

  • Temperatuur (automatisch): 40,1°C
  • Algemene gezondheid: Kleur Geel
  • Mest: Kleur Rood
  • Luchtwegen: Kleur Groen

Doordat er van veel dieren gegevens verzameld wordt, kan er samen met de gegevens van de drinkautomaat: (drinksnelheid, drinkfrequentie, restmelk etc) tot een compleet gezondheidsscore gekomen worden. Deze informatie is erg waardevol om uiteindelijk te kunnen sturen op de gezondheid van de veestapel en om problemen voor te zijn.

Opties Alma Pro L

Tweede boiler

Door een tweede boiler in te bouwen, kan het  aantal lammeren per automaat verhoogd worden naar 240 stuks.

6

Vergroten poedervoorraad

Hierdoor wordt de poedervoorraad vergroot van 35 naar 55 kg

*

In hoogte verstelbare loopplank

De in hoogte verstelbare loopplank zorgt ervoor dat de geiten altijd de ideale hoogte hebben om goed bij de speen te kunnen, naarmate de lammeren ouder worden, kan de plank zakken, of weggehaald worden.

Medicijndosator

Hierdoor is het mogelijk op poedervormige additieven, zoals vitaminen of medicijnen aan de melk toe te voegen.