0598 432 007

urban@johnbreiderhellum.com

0
Geen producten...

Alma Pro

Kalverdrinkautomaat

Gezonde kalveropfok met de Alma Pro

De Alma Pro is een kalverdrinkautomaat die automatisch melk voert aan kalveren. Ook wordt de gezondheid van de kalveren gemonitord. Gedurende de hele dag wordt melk verstrekt met de juiste concentratie, de juiste temperatuur en in porties die afgestemd zijn op de behoefte van het kalf.

Door het grote gebruiksvriendelijke touchscreen kan er gemakkelijk gemonitord worden wat het drinkgedrag van de dieren is, maar ook hoe de gezondheid van de kalveren verloopt.

✓ Constante melkconcentratie en temperatuur

✓ Meerdere porties, vaker kunnen voeren

✓ Nooit koude melk aan de speen door rondpompsysteem

✓ Mogelijkheid tot een perfect geregelde op- en afbouw van de melkgift

✓ Optioneel volledige functionaliteit en alarm op telefoon, tablet en PC

Waar krijgt u allemaal inzicht in?

Het systeem registreert wanneer een kalf voor het laatst gedronken heeft, maar ook wat de drinksnelheid is geweest. Deze gegevens geven inzicht in de gezondheid van het kalf, drinkt het kalf langzamer dan normaal, heeft het kalf veel restmelk, of komt het kalf te weinig naar het drinkstation? Dit kalf komt op de attentielijst, waar met de kleuren rood, oranje en groen wordt aangegeven of er actie ondernomen moet worden. Hierdoor kan u snel controleren, wat er met het dier aan de hand is. De gegevens van alle dieren samen zorgen zo voor een koppel- of kuddeoverzicht. Doordat dit inzichtelijk gemaakt wordt, kan de gezondheid van de groep beter gemonitord worden en kan er eerder actie ondernomen worden bij eventuele individuele of groepsproblemen. Deze informatie is op elk moment toegankelijk via het vaste touchscreen en optioneel op elke plek, op telefoon, tablet en laptop via de mobiele koppeling.

Opties

De belangrijkste opties voor de Alma Pro zijn:

UV-C Hygiënestation

In dit drinkstation wordt de speen na elke drinkbeurt gedesinfecteerd met UV-C licht. Dit dood veel micro-organismen en bacteriën. De speen blijft schoner en er zal minder kruisbesmetting plaatsvinden. In 11 seconden wordt 90% van de bacteriën op de speen gedood

/

Opklapbaar drinkstation

Door de drinkstation op te klappen, creëert u ruimte voor het uitmesten van de strohokken, wat het reinigen van de stal aanzienlijk eenvoudiger maakt

6

Vergroten poedervoorraad

Hierdoor wordt de poedervoorraad vergroot van 35 naar 55 kg

Z

ISO-oormerk herkenning

Met de oormerk ISO herkenning is het mogelijk om de dieren te volgen van jongs af aan. Wanneer de dieren lacterend zijn, is het mogelijk om terug te kijken hoe de dieren als kalf gepresteerd hebben, omdat de dieren nog steeds dezelfde oornummers dragen.

Alle melkvoerende onderdelen van de automaat zijn afgeschermd voor vliegen en vuil.

N

Ringleidingprincipe: De reiniging gebeurt zonder omslachtig versteken van slangen.

N

Frequentie en duur van de reiniging kan aangepast worden.

N

Standaard twee verschillende reinigingsmiddelen (alkalisch en zuur).