0598 432 007

urban@johnbreiderhellum.com

0
Geen producten...

Milkshuttles

Mobiele voerstations

Snel en gemakkelijk kalveren voeren

Het voeren van kalveren met emmers is zwaar lichamelijke werk, waarbij vaak honderden kilo’s melk moeten worden verplaatst. Het is vooral lastig als er lange afstanden afgelegd moeten worden, en op bijvoorbeeld oplopende hellingen, onbegaanbaar terrein of in de winter bij ijs en sneeuw. Met een MilkShuttle is het gemakkelijker en sneller kalveren voeren. De melk blijft op de juiste temperatuur en met de elektrisch aangedreven wielen is het gemakkelijk om afstanden af te leggen, met weinig fysieke inspanning. Door de grote tankinhoud kan er snel veel melk gevoerd worden. De drie grote wielen zorgen voor optimale wendbaarheid en stabiliteit. Afhankelijk van de uitvoering is de MilkShuttle verkrijgbaar in verschillende tankcapaciteiten van 100, 150, 200, 250 en 350 Liter.

Standaard uitgevoerd met:

N

Elektrische traploze snelheidsaandrijving

N

Verwarmelement

Dosering van de melk door middel van doseerpistool

2 draaisnelheden van het roerelement

Anti-lek wielen

Uitgebreid instellingstermina

✓ Drie wielen voor optimale wendbaarheid

✓ Niet wegrollen door stopautomaat

✓ Optie tot pasteurisatiemogelijkheid

✓ Constante temperatuur

✓ De juiste hoeveelheid doseren door middel van vooraf ingestelde waarden

Opties en accessoires

Werklicht

Deze steun met extra led lampen zorgt naast de vaste lamp op het handvat voor meer licht tijdens de werkzaamheden.

Aanhanger of houder voor speenemmers

Met de speenemmerhouder of aanhanger is het mogelijk om veel (speen)emmers mee te nemen achter de MilkShuttle aan.

Vacuümdeksel

Met een vacuümdeksel is het mogelijk om bijvoorbeeld melk uit een dumpemmer op te zuigen. Het is dan niet meer nodig om dit er bovenin in te gooien

Pasteur

De MilkShuttle kan uitgevoerd worden met een pasteurisatiemogelijkheid. Hierdoor is het mogelijk om rauwe melk te pasteuriseren, waardoor kiemen worden gedood. Dit zorgt ervoor dat het voeren van rauwe melk veiliger wordt voor kalveren en dus voor minder gezondheidsproblemen onder de kalveren zorgt.

Drenchset voor koeien

De MilkShuttle kan ingezet worden voor het drenchen van koeien. Zwaar afgekalfde koeien en koeien waarbij de voeropname gestimuleerd moeten worden, kunnen door middel van dit drenchset gemakkelijk en met weinig fysieke inspanning gedrenchst worden.

Automatische clean nozzle

Met de automatische Cleannozzle wordt de Milkshuttle automatisch gereinigd. Het is dan niet meer nodig om dit zelf te doen. Dit scheelt tijd en zorgt voor schonere melk en machine.

EcoProtector UV-C

Hygiëne wordt steeds belangrijker in de kalverhouderij. Deze UV-C plaat zorgt voor het effectief onschadelijk maken van micro-organismen zonder gebruik te maken van chemicaliën. Er blijft geen residu achter. Hierdoor is het mogelijk om kalverhuisvestingen te desinfecteren. Het is mogelijk om vloer en wand te desinfecteren doordat de plaat opklapbaar is. In 11 seconden wordr 90% van de bacteriën gedood.